Ahir, 2/5/2007, vaig anar a l'ajuntament, havia quedat amb el regidor d'urbanisme, per tal de vore el "Pla d'Acció Municipal davant el risc d'inundacions". Així vaig poder comprovar que l'anomenat pla, no existeix, i que el propi regidor desconeix l'obligatorietat de tindre aquest Pla redactat i actualitzat.
Així que, amb la idea de completar jo mateix un estudi de riscos d'inundació a Borriana, he decidit crear aquest blog, per tal de difondre al màxim tota la informació de la que dispose i aconseguir més fonts d'informació.



Borriana, les quatre del matí, un dia qualsevol d'octubre, fa entre 5 i 10 hores que ha parat de ploure, el centre de coordinació d'emergèncie va declarar fa 24 hores la preemergència per pluges intenses, a Betxí s'han recollit 360 mm en 24 hores. un cabal d'un milió de litres per segon avança pel riu Anna, el qual no pot transportar tanta aigua.


Un veí que viu a vora riu ha telefonat a l'ajuntament dient que l'aigua està passant per damunt del pont de la Mota. en apenes 10 segons l'aigua està entrant en gran quantitat als baixos de la ronda Poeta Calzada, als voltants del pont de la Mota. Mentre llegieu aquestes línies ja hi han inundacions de baixos als voltants del pont del carrer major. entre un i dos minuts mes tart, l'aigua està inundan el soterrani de l'ajuntament, l'aigua arriba a llocs com el camí d'Onda, i el pla. En menys de 10 minuts la zona mes baixa situada entre el riu i el carrer de sant Blai es troben totalment inundades, amb una alçada d'aigua que pot posar en perill la vida de les persones. En 30 minuts, més de la meitat de Borriana està inundada amb dos pams d'aigua, gran part de la població no té llum ni telèfon. Molts cotxes no podran arrancar, i al dia següent no funcionaran la majoria de comerços.. per sort per a tots el pont de la mota va cedir, lliurant-nos d'una inundació més greu.

és només una ficció, basada en fets reals que s'han repetit una volta cada segle durant els ultims 300 anys... Pesimista? Alarmista? pel que he anat llegint, calculant i investigant durant els últims anys, la hipòtesi és mes be OPTIMISTA.
Powered By Blogger